Здравейте колеги, купувам в момента една 156 1.8 98-ма и ми казаха че е задължително да сменя и водната помпа като я обслужвам. Ще съм Ви много благодарен ако ми дадете малко повече информация, защото имам малко резерви дали закупената от тук ще е по-добра. И има ли нещо друго което е задължително да се смени освен ремъци, ролки, масло и филтри?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Водна помпа
Collapse
X
-
Re: Водна помпа
Първоначално публикувано от BallomedЗдравейте колеги, купувам в момента една 156 1.8 98-ма и ми казаха че е задължително да сменя и водната помпа като я обслужвам. Ще съм Ви много благодарен ако ми дадете малко повече информация, защото имам малко резерви дали закупената от тук ще е по-добра. И има ли нещо друго което е задължително да се смени освен ремъци, ролки, масло и филтри?
що?
смени маслото и ремъците както и ролките - често имало проблем с вариатор - иначе каквото е счупено то се сменя
ламбдата и дебитомера и те идват нещо като консумативHonda CB 500
Алфа Ромео 156 1.8 '98 (бракувана)
Москвич Алеко - 6 нюанса на червеното (вечна му памет)
Зелен дванайсетак от яките (то други няма)
-
Първоначално публикувано от krasy kЕ така и неможах да разбера що трябва да смени и водна помпа........Къде е логиката за смяната й като нищо и няма.......То и ролки може да не се сменят ако не вият и чагъртат
ако искаш да правиш нещата като хората се сменя всичко,другото е компромис
RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
0899832271 Сашо
Comment
-
Първоначално публикувано от LisanПървоначално публикувано от krasy kЕ така и неможах да разбера що трябва да смени и водна помпа........Къде е логиката за смяната й като нищо и няма.......То и ролки може да не се сменят ако не вият и чагъртат
тая логика със смяната на всеки следващ свързан детайл до там ще доведе накрая.Honda CB 500
Comment
-
Някой от частите е препоръчително да се сменят като въпросната помпа и ремонтния комплект за вариатора защото ведъж ще дадеш 70-120 лв за смяна на ремъци и след 10ккм като ролката или ролките или вариатора се разтрака ще се наложи да дадеш пак пари за същия ремонт като е можело да си ги спестиш въпросните допулнителни разходи това е логиката и така правят хората които си поддържат колите с мерак156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
[quote=lord_chuldarkar]Първоначално публикувано от LisanПървоначално публикувано от "krasy k":2puph4m3Е така и неможах да разбера що трябва да смени и водна помпа........Къде е логиката за смяната й като нищо и няма.......То и ролки може да не се сменят ако не вият и чагъртат
тая логика със смяната на всеки следващ свързан детайл до там ще доведе накрая.[/quote:2puph4m3]Ти май няма какво да правиш и се правиш на интересен
Такива тарикати като тебе са любимите по сервизите
Защо да сменям това и онова?? Карай и не прави нищо,но не заблуждавай останалите
0899832271 Сашо
Comment
-
Първоначално публикувано от LisanТи май няма какво да правиш и се правиш на интересен
Такива тарикати като тебе са любимите по сервизите
Защо да сменям това и онова?? Карай и не прави нищо,но не заблуждавай останалите
Ако имаш някакъв аргумент защо точно се сменя водна помпа ако и няма нищо може да го изразиш (Колегата Новачев е направил точно така)
Иначе се радвам че ще съм ти любимец ако доида в твоя сервиз
П.П.: сменям толкоз неща за колкото имам пари не повече - ако имах пари за повече нямаше да си търся кола на 10години а нова - това най общо резюмира политиката ми на смяна на части по колата.Honda CB 500
Comment
-
Re: Водна помпа
Първоначално публикувано от lord_chuldarkarПървоначално публикувано от BallomedЗдравейте колеги, купувам в момента една 156 1.8 98-ма и ми казаха че е задължително да сменя и водната помпа като я обслужвам. Ще съм Ви много благодарен ако ми дадете малко повече информация, защото имам малко резерви дали закупената от тук ще е по-добра. И има ли нещо друго което е задължително да се смени освен ремъци, ролки, масло и филтри?
що?
смени маслото и ремъците както и ролките - често имало проблем с вариатор - иначе каквото е счупено то се сменя
ламбдата и дебитомера и те идват нещо като консумативТи го караш да сменя дебитомери и сонди,а водна не.Кажи ти защо? Колегата пита дали се сменя и аз казвам - Да сменя се
Този одговор според мен е достатачен,ако колегата имаше повече въпроси лично към мен щях да му обясня защо се сменя на лични,както правя
Не ми се пише в форума заради такива като Тебе,сега три дни ще спориме дали се сменя помпа или не
А трябва да се чете какво се пише,а по горе съ написал -сменя се,другото е компромис-
А предполагам че не знаеш по добре от мен какво трябва да се прави с една Алфа.
0899832271 Сашо
Comment
-
Сменя се всичко което е в ангренажната група,а в случая и водна помпа.При евентуално блокиране и като не знаеш за какво става на въпрос,и........вече се чупят пръсти-от къде да взема пари за полу-усновен ремонт.
Заставам плътно зад мнението на LISAN.
Comment
-
Ремъци , ролки,филтри,масло,антифриз - ДА ! Немога да се съглася ,че трябва да се смени помпата без да има причина/няма течове,паразитен шум или друго нещо/. По отношение на логиката с ангренажната група- добре,хайде да сменим заедно с антифриза и радиатора , а заедно с филтъра на климатроника и целия климатроник и т. н. Звучи ли ви логично????????? Нямам претенции за големи технически познания и акъл на виден майстор ,но поне за това имам.Извинявам се , ако съм засегнал някого,изказвам лично мнение .Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
Avensis 2011 -2.0 D-4D
Comment
-
като нямате опита и познанията, защо спорите с Лисан, който с години се занимава и с това си изкарва хляба
а водната помпа едно че не е хипер скъпа и второ, че ако се пре*бе отива всичко по дяволите
ако казва че е хубаво да се смени - вие си сменяйте ако щете, ама що се обяснявате и за смяна на радиаториАко парите ти стигат, значи нямаш въображение.
AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.
Comment
Comment